De juiste balans

Veel werkende ouders hebben het gevoel nergens aan toe te komen en hebben moeite om werk en privé te combineren (lees meer in het onderzoek van Maurice de Hond). De ontevredenheid over de balans werk privé stijgt zelfs wereldwijd, zo blijkt uit onderzoek van organisatieadviesbureau Hay Group. Dit uit zich vaak in stress en ziekteverzuim, wat voor zowel de werknemer als werkgever geen wenselijke situatie is. Vaak heeft het behouden van een goede balans te maken met keuzes en prioriteiten stellen. Helaas gaan er nog steeds
maar 24 uur in één dag. Ik kan je helpen bij het bepalen van wat nou echt belangrijk is, het aanbrengen van structuur en hoe je daarop kunt blijven focussen. Vaak geeft het voorhouden van een spiegel al een duwtje in de goede richting.

Geeft het bovenstaande een gevoel van herkenning? Is dit iets waar je wat aan wilt doen? Hieronder zie je in een notendop hoe ik daarbij kan helpen.

De aanpak:
We beginnen met een intakegesprek van 1,5 uur. Hierin komen onder andere onderstaande vragen aan de orde:

  • De Spiegel: Waar ben ik nou eigenlijk mee bezig?
  • Waar kan ik allemaal uit kiezen?
  • Wat zijn de prioriteiten?
  • Wanneer zeg ik ‘nee’?
  • Hoe stel ik een Plan van Aanpak op en hoe kan ik mij daaraan houden?

Op basis van een intakegesprek wordt een Plan van Aanpak opgesteld. Het resultaat is dat je ziet wat belangrijk is en wat bijzaken zijn. Het helpt je keuzes te maken en rust te creëren voor jezelf. Vaak zijn mensen geneigd alles zelf te willen doen. Tijdens de gesprekken leer je problemen of knelpunten bespreekbaar te maken en ook om anderen om hulp te vragen. Het doel is om weer een optimale werk-privé balans te krijgen zodat je stress vermindert en je weer tijd hebt om te genieten.

 

.