Categorie archief: nee zeggen als een vent

Blog voor vrouwen, leer ‘nee’ zeggen als een vent

Als efficiency trainer komen zaken als ‘nee’ zeggen herhaaldelijk aan de orde. Meestal blijken vooral vrouwen daar moeite mee hebben. Zij voelen zich schuldig wanneer ze iemand teleur moeten stellen. Ze zijn eerder geneigd zich in allerlei bochten te wringen om toch maar iets voor elkaar te krijgen. En dat, terwijl ze daar helemaal geen tijd voor hebben. Hierdoor komt hun eigen werk vaak op de laatste plaats, wat weer stress oplevert met alle gevolgen van dien. ‘’Nee’ zeggen. Mannen kunnen dat veel beter!’ wordt vaak verzucht. Mannen lijken namelijk nergens last van te hebben wanneer ze iemand nul op rekest moeten geven. Mannen denken daar überhaupt niet over na. Niks geen schuldgevoelens, niks geen gedachtes over of je iets wel kunt maken ja of nee. Is dat geen heerlijkheid? En wat levert aardig gevonden willen worden op de werkvloer nou eigenlijk op voor vrouwen? Juist! Dat ze door mannen niet serieus worden genomen, zo blijkt uit wetenschappelijk onderzoek. Dat is alvast 1 reden om de volgende keer ‘nee’ te zeggen. Met ‘nee’ zeggen word je als vrouw dus eerder serieus genomen op de werkvloer. Waarom blijft het voor veel vrouwen dan zo lastig?

 

Evolutie?

Aardig gevonden willen worden is veel meer een vrouwen- dan een mannen-‘ding’. Vrouwen vragen zichzelf af of ze nog wel aardig gevonden zullen worden als ze ‘nee’  zeggen. Heeft dit te maken met overlevingsstrategieën uit de oertijd? Toen mannen nog gingen jagen en vrouwen aangewezen waren op elkaar, voedsel verzamelend om te overleven? Ja, blijkbaar zitten die strategieën zo ingebakken dat aardig gevonden willen worden een soort automatisme is. We zijn dan wel geen holbewoners meer, veel van ons gedrag wordt nog bepaald door onze oerinstincten. De hersenen van vrouwen zijn ingesteld op koesteren, voeden en zorgen voor andere mensen in de omgeving. Mannen hebben een heel ander soort taakomschrijving. Mannen waren jagers, beschermers, kostwinner en probleemoplossers. Als het doel louter overleven is, wordt het een stuk eenvoudiger om ‘nee’  te zeggen. (Dames, misschien is het tijd je eigen werk ook maar zo te beschouwen). Wat dit betreft lijkt het logisch dat mannen een stuk makkelijker ‘nee’  kunnen zeggen. Ze hebben sinds de oertijd al kunnen oefenen.

 

Kwestie van hormonen?

In een artikel van de NRC blijkt dat mannen in stressvolle situaties eerder voor zichzelf kiezen dan vrouwen. Wanneer vrouwen onder druk staan tonen zij nog steeds meer empathie dan mannen. Volgens dit onderzoek is er waarschijnlijk een biologische verklaring voor. Tijdens het onderzoek werd namelijk een hogere concentratie aan oxytocine geproduceerd bij vrouwen dan bij mannen. Oxytocine, ook wel het ‘knuffelhormoon’ genoemd, is van invloed bij het verbinden van gevoelens van plezier met sociale contacten. Het  maakt de toenadering tussen twee mensen makkelijker en verhoogt het vertrouwen in de ander. Dit zorgt ervoor dat onder stress vrouwen eerder kiezen voor het bewaren van de harmonie dan aan het eigen belang te denken.

 

Tip 1: Stop met aardig gevonden willen worden!

Ga eens bij jezelf te rade, vinden collega’s je echt niet meer aardig als je je eigen werk voor laat gaan en daarom ‘nee’ zegt? Grote kans van niet. ‘Nee’  zeggen levert op de lange termijn ook respect van anderen op. Het geeft aan dat je keuzes maakt en zelf bepaalt wat je wel en niet wilt doen. Immers, als je zelf niet je eigen grenzen stelt en respecteert, waarom zou een ander dat dan wel doen?

 

Tip 2: Eigen werk eerst!

Wanneer je als vrouw weer geneigd bent ‘ja’ te zeggen, wacht dan 10 seconden! Bedenk bij jezelf of je dit echt wilt en hoeveel extra werk het je gaat kosten als je ‘ja’ zegt. Wist je dat mensen geneigd zijn 6 keer meer prioriteit toe te kennen aan het werk van een ander dan aan hun eigen werk? Iedere keer als er iemand aan je bureau staat te trappelen en jouw hulp vraagt voor een klus die niet direct tot jouw taken behoort, vraag jezelf dan af: Wat is nou belangrijker? Mijn eigen werk? Of dat van die ander? Dat maakt ‘nee’ zeggen een stuk makkelijker.

Reacties die je wilt delen? Ik zie ze graag tegemoet op info@sihbedrijfspsychologie.nl.